• Lorem ipsum

Perte de poids saine après la grossesse !

6 Jan 2022
par J. Willemsen

Het is niet onbekend dat vrouwen tijdens de zwangerschap een aantal kilootjes aankomen. Kort na de bevalling verlies je al zo’n zes kilo doordat je baby, het vruchtwater en de vezels uit je lichaam gaan. Hierna merk je misschien dat je alsnog wat extra kilo’s hebt dan je voor de zwangerschap had. Dit is helemaal niet erg maar je wilt ze er misschien af hebben. In dit artikel staan een aantal handige tips die je kan toepassen om het beste resultaat te behalen!

 

Niet te veel willen

Het is belangrijk om niet te veel te willen in een korte tijd, je lichaam moet na de zwangerschap nog zeker zes weken herstellen. Tijdens het afvallen moet je er ongeveer op rekenen dat je 0,5 kg per week afvalt. Als je nog borstvoeding geeft dan moet je niet in een te groot calorieëntekort gaan leven. Je moet er ongeveer op rekenen dat je dagelijks 500 calorieën meer moet consumeren per dag. Je moet dan dus niet in een calorieëntekort gaan leven waarin je 1500 kcal per dag neemt, eet op zijn minst 2000 kcal zodat je wel kan afvallen maar je ook nog een gezonde borstvoeding kan geven.

 

Afvallen door gezond te eten

Na de zwangerschap mag je niet gelijk gaan diëten, je lichaam moet namelijk nog herstellen na de zwangerschap. Zes weken na de bevalling heb je een nacontrole bij de verloskundige, tijdens deze controle kan je bespreken of je er al klaar voor bent om af te vallen.

 

Na de zwangerschap heb je vaak weinig tijd om te koken, je bent heel de dag bezig met je baby en als je even tijd voor jezelf hebt dan heb je meestal geen zin om te koken. Dit zorgt ervoor dat je vaak ongezond gaat eten, je kan dit vermijden door ervoor te zorgen dat je altijd maaltijden klaar hebt liggen. Vraag aan je vriend of die misschien wil koken, deze maaltijden vries je dan in en op deze manier heb je altijd iets gezonds in huis liggen.

 

Sporten na de bevalling

Evenals met het dieet moet je ook met het sporten nog even wachten totdat je lichaam weer helemaal hersteld is. Als je dan eenmaal begint met sporten moet je het langzaam opbouwen. Merk je dat iets te veel energie kost? Stop dan met de oefening en neem rust, het kan namelijk zo zijn dat je lichaam nog steeds niet helemaal hersteld is. Sporten is een van de belangrijkste dingen wanneer je wilt afvallen maar je moet niet te hard van stapel lopen, dit kan zorgen voor blessures en dan ben je nog verder van huis.

 

ECOPHANT

Ook kan je tijdens het sporten wat extra hulp zoeken, ga opzoek naar een personal trainer of haal bijvoorbeeld wat supplementen. Deze supplementen kan je halen bij ECOPHANT, deze supplementen zijn 100% vegan en zijn voorzien van alle benodigde keurmerken! In het assortiment van ECOPHANT zitten verschillende producten, er is sportvoeding, vitamines en producten voor het afvallen. Je gaat met name willen kijken naar de producten voor het afslanken, deze verhogen de vetverbranding en geven je net dat extra beetje energie voor een optimaal resultaat!

ECOPHANT website : ECOPHANT

Let op: Neem contact op met je huisarts over het gebruik van de supplementen.

 

 

Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »